Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Onderzoek naar ontmoeting in Utrecht na liquidatie advocaat Mocro Maffia kroongetuige

De Utrechtse politie heeft onderzoek gedaan in verband met de liquidatie van de advocaat van de Mocro Maffia kroongetuige.

De recherche vermoedt dat de uitvoerders van de liquidatie handlangers naar een plek in Utrecht hebben gestuurd voor een ontmoeting. Hierbij werd mogelijk geld voor de klus overgedragen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Het onderzoek werd verricht in de omgeving van de Tamboersdijk in Oost. De politie probeert uit te vinden wie er allemaal aanwezig waren bij de ontmoeting en wat er precies heeft plaatsgevonden.

In verband met de liquidatie zijn drie personen aangehouden die recent voor de rechter zijn verschenen. Eén van de verdachten, Anouar T., zou een neef zijn van Ridouan Taghi. De andere verdachten Moreno B. en Giërmo B. zouden de liquidatie volgens justitie hebben uitgevoerd. De advocaat van Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. werd op 18 september 2019 doodgeschoten. De politie stelde na de moord een groot onderzoek in. Hierbij werd onder meer één van gebruikte vluchtauto’s aangetroffen en in beslag genomen.

Eerder werd de onschuldige broer van de kroongetuige geliquideerd in zijn bedrijf. De schutter is inmiddels veroordeeld tot een gevangenisstraf.

Vluchtauto gebruikt bij liquidatie Derk Wiersum in Amsterdam. © Politie