Man na verkeerscontrole gepakt met valse ID’s in onderbroek en drugs verstopt bij 2-jarig neefje

De politie heeft een man aangehouden in Halsteren die rondreed met een vals Belgisch rijbewijs en drugs verstopt bleek te hebben bij een kind.

De verdachte, een 32-jarige man uit Schiedam, werd zaterdagmiddag rond 17.00 uur staande gehouden door de politie voor een verkeerscontrole. De man reed op dat moment in een Belgische auto. Hij toonde de agenten een Belgisch rijbewijs dat na controle vals bleek te zijn. In de auto zat ook een jongentje van twee jaar oud. Het kind is samen met de verdachte overgebracht naar het politiebureau.

Het kindje had een tasje om waar volgens de politie een sterke wietgeur vandaan kwam. Op het politiebureau werd onderzocht wat er precies in zat. Dat bleek 41 gram wiet te zijn. De drugs is in beslag genomen. Bij fouillering van de verdachte kwamen er nog twee valse identiteitsbewijzen tevoorschijn uit zijn onderbroek.

Het jongetje, vermoedelijk het neefje van de verdachte, is na overleg met de Kinderbescherming onttrokken aan het ouderlijk gezag en ergens anders onder gebracht. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.