Politie schiet bij inval en neemt grote hoeveelheid geld in beslag na grapje over gewapende gijzeling

De politie heeft na een grapje over een gijzeling in Oosterhout, een inval verricht waarbij een schot is gelost.

Bij de politie kwamen afgelopen nacht rond 1.40 uur meldingen dat er in een pand aan de Everdenberg in Oosterhout twee personen gegijzeld zouden worden onder bedreiging van een vuurwapen. Meerdere agenten in kogelwerende vesten gongrn direct met spoed naar de betreffende locatie.

Eenmaal daar aangekomen arriveerden nagenoeg tegelijkertijd drie auto’s bij het pand. Uit voorzorg werden de inzittenden daarvan onder schot genomen en gesommeerd uit om uit hun voertuig te komen. Toen één persoon niet wilde meewerken werd er een waarschuwingsschot gelost.

Nadat de situatie buiten onder controle was werd er een inval verricht in het pand waar de gijzeling gaande zou zijn. Daar trof de politie een aantal mannen aan die vertelden dat ze met de melding alleen maar een geintje hadden willen uithalen. Desondanks werd het pand door de politie doorzocht.

Bij de doorzoeking werd geen vuurwapen aangetroffen, maar wel lachgas en een grote hoeveelheid geld dat de politie direct in beslag heeft genomen. Er werden twee verdachten aangehouden op verdenking van witwassen en voor het doen van een valse melding.