Man nèt voor vrijlating uit gevangenis Zaanstad in cel aangehouden voor 46 nieuwe zaken

De politie heeft in de gevangenis in Zaanstad een man aangehouden voor tientallen zaken van zakkenrollerij en pinpasfraude. De verdachte had net een celstraf uitgezeten voor soortgelijke zaken.

Naar aanleiding van uitgebreid onderzoek van de Amsterdamse recherche kwam de 54-jarige Roemeen in beeld als verdachte bij 46 zaken. De misdrijven zouden zijn gepleegd tussen 2009 en 2018 in Amsterdam, Amstelveen, Den Bosch, Leiden, Bodegraven, Zeist en Rotterdam. De verdachte was ook in verschillende andere Europese landen actief en wordt in Frankrijk, Noorwegen, Engeland en Denemarken gezocht.

De slachtoffers in de tientallen nieuwe zaken waarvan de man verdacht wordt waren vrijwel allemaal kwetsbare ouderen. Met een afleidingsmanoeuvre bij een betaal- of pinautomaat werd de pincode afgekeken. Vervolgens werd de pinpas gerold en werden daarmee grote bedragen gepind.

In totaal is in deze 46 zaken voor meer dan 89.000 euro buitgemaakt. De Amsterdamse recherche organiseert binnenkort een zogenaamde ‘slachtoffer bijeenkomst’ voor alle gedupeerden.