Man onder bedreiging vuurwapen op straat gegijzeld en meegenomen naar pinautomaten

In Rotterdam is een man onder bedreiging van een vuurwapen gegijzeld waarna zijn rekening werd leeggehaald.

Op dinsdagavond rond 18.30 uur verliet een 19-jarige Rotterdammer zijn woning en op de kruising van de Voltaireweg met de Moliereweg stond een witte Aygo. Vanuit de auto werd het slachtoffer aangeroepen.

De man dacht dat de inzittenden hulp nodig hadden en is naar de auto gelopen. Bij de auto gekomen werd hij bedreigd met een vuurwapen en moest in de auto plaatsnemen.

Na diverse omzwervingen werd hij gedwongen bij een pinautomaat aan de Kerstendijk verschillende keren geld te pinnen. Op een onbewaakt moment, rond 21.45, kon hij bij het pinautomaat ontsnappen aan zijn belagers.

De politie werd gewaarschuwd en agenten hielden korte tijd later op de Adriaan Volkerlaan, in de witte Aygo, twee verdachten aan. Het gaat om Rotterdammers van 21 en 25 jaar oud. De derde verdachte wordt nog gezocht evenals het wapen.

Verdachte nummer drie is een man met een donkere huidskleur. Hij sprak regelmatig in het Papiaments. Is ongeveer 22 jaar oud, 1.87 meter lang en droeg een baseball pet op zijn hoofd. Op de voorzijde van zijn pet zaten witte tekens. Hij droeg een zwart/grijze Parajumper jas, een zwarte trainingsbroek die strak om zijn benen zat.