Verdachten betrokken bij de brandmoord in Breda. © Politie

Verdachte opgepakt in onderzoek levend in brand gestoken autohandelaar in Breda

De politie heeft een verdachte aangehouden in een onderzoek naar de een in leven in brand gestoken autohandelaar Ger van Zundert.

De 27-jarige man uit Heerlen meldde zichzelf bij de politie op woensdag 15 april en is vervolgens aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het mogelijk in brand steken van het slachtoffer uit Breda. Eerder werd een 51-jarige man uit Breda aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De in brand gestoken Van Zundert is later overleden.

Het 49-jarige slachtoffer werd op maandagavond 8 april 2019 in brand gestoken in zijn bedrijfspand aan de Sparrenweg in Breda. De man raakte zo ernstig gewond dat hij een dag later overleed.

De eerste uren na de brand was Van Zundert nog helder en aanspreekbaar en heeft bijna een uur lang met de recherche gesproken over wat hem is overgekomen. Volgens het slachtoffer is zijn voormalige zakenpartner verantwoordelijk voor de brandstichting. Die man meldde zich een dag later op het politiebureau en zit sindsdien in voorarrest.