Man onder schot vuurwapen beroofd na oppikken drie “onbekende personen”

Een man is onder schot van een vuurwapen door drie personen beroofd die hij even daarvoor had opgepikt.

Op zondag 17 juli rond 00:35 uur vond er een beroving plaats op de Friesestraatweg in Groningen, ter hoogte van de Van Goghstraat. De bestuurder van een auto werd bedreigd met een wapen en drie mannen zijn er daarna met een buit vandoor gegaan. Niemand raakte gewond.

De bestuurder van de auto had even voor het incident drie mannen opgepikt op de Van Goghstraat. Vrijwel meteen nadat de bestuurder wegreed, zou hij met een vuurwapen, of daarop gelijkend voorwerp, zijn bedreigd. De man moest meerdere goederen afgeven. De drie inzittenden zijn er daarna met een buit vandoor gegaan in onbekende richting.

Het zou gaan om drie mannen, mogelijk jongeren, met een donkere, dan wel getinte huidskleur. Ze droegen allemaal donkere kleding. De politie is naar hen op zoek.

Politie doet onderzoek

De politie is begonnen met een onderzoek. Zo is er een sporenonderzoek verricht en voeren agenten vandaag een buurtonderzoek uit.

Getuigen worden gevraagd zich te melden

De politie vraagt mensen die informatie hebben over de beroving zich te melden. Dat kan via 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen via 0800-7000.