© North Olmsted Police

Man onderweg naar sollicitatie gaat voor een ander carrièrepad en pleegt bankoverval

Een Amerikaanse man is onderweg naar een sollicitatiegesprek van gedachten veranderd en besloot een bank te overvallen.

De 57-jarige Bruce Norway had recent een sollicitatie maar is daar nooit aangekomen. De man besloot om via een andere manier aan geld te komen. Hij is naar een bank gegaan in North Olmsted, Ohio, en bedreigde een medewerkster. De bankrover vertelde een vuurwapen te hebben en eiste geld. Dat kreeg hij mee en sloeg op de vlucht.

‘We hebben uw hulp nodig bij het identificeren van de man op de foto !!! Nee, niet omdat hij zijn masker verkeerd heeft gedragen. Hij heeft kort geleden de Key Bank in North Olmsted beroofd’, aldus de politie op Facebook kort nadat de overval had plaatsgevonden.

De politie deelde zijn foto via social media en dat leidde al snel tot een aanhouding. Meerdere personen herkenden de man en belden de politie. Agenten kwamen daarop in actie en hebben Norway aangehouden. Hij zit nu vast op verdenking van betrokkenheid bij een bankoverval. Er is een borgtocht van 100.000 dollar vastgesteld. De verdachte hoeft de komende tijd in ieder geval geen sollicitaties meer te doen. De politie van North Olmsted bedankt het publiek voor de tips en reacties.