Man opgepakt die ‘veel te gespannen’ collega’s LSD gaf voor ‘positieve energie’

In de Verenigde Staten is een medewerker van een autoverhuurbedrijf aangehouden omdat hij LSD in drankjes van zijn collega’s zou hebben gestopt. De verdachte deed dit naar eigen zeggen omdat zijn collega’s wat ‘positieve energie’ nodig hadden.

Het opmerkelijke incident vond plaats bij Rent-a-Car Missouri. Een 24-jarige vrouw en een 23-jarige man werden plotseling duizeling en wankel op hun benen. Omdat de twee niet wisten wat er aan de hand was werden ze met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.

De 27-jarige manager van het bedrijf vertelde de hulpdiensten dat hij een vermoeden had dat mogelijk hun jongere collega wat in hun water heeft gedaan. De man zou daar namelijk mee hebben geprutst. De 19-jarige verdachte werd daarop aangehouden en ondervraagd door de politie. Hij gaf toe zijn ‘veel te gespannen’ collega’s LSD te hebben gegeven om ze een beetje ‘positieve energie’ te bezorgen.

Zijn collega’s hebben niets overgehouden aan het avontuur. De verdachte is niet meer werkzaam bij het bedrijf en er loop nu een onderzoek van de politie. De man riskeert een celstraf of boete als blijkt dat hij inderdaad drugs heeft toegediend.