Sluwe oplichter doet zich voor als Franse minister en maakt 8 miljoen euro buit

Een sluwe oplichter heeft zichzelf voorgedaan als een Franse minister en heeft 8 miljoen euro buitgemaakt.

De politie in Israël heeft drie mannen aangehouden die verdacht worden van een oplichting van een zakenman. Eén van de daders deed zich voor als de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian. De oplichter huurden een grimeur in en maakten in een gebouw een replica van het kantoor van de Franse minister.

Vervolgens hebben de mannen meerdere zakenmensen en andere rijkelui gecontacteerd met het verhaal dat er geld nodig was voor het afbetalen van losgelden voor gegijzelden. De oplichters vertelden dat de transacties geheim moesten blijven.

Niemand ging overstag behalve één persoon die direct een enorm bedrag overmaakte. Na het overhandigen van de 8 miljoen euro kwam de man erachter dat hij was opgelicht en schakelde de politie in.

De verdachten zijn op verzoek van de Franse autoriteiten in Israël aangehouden. Op dat moment stonden ze op het punt om opnieuw een zakenman op te lichten, deze keer voor twee miljoen euro. De oplichters zitten vast en het onderzoek wordt voortgezet.