© Instagram

Man opgepakt door arrestatieteam voor handgranaat bij familie Breda met mogelijke link Piet Costa en cocaïne

Een arrestatieteam van de politie heeft een man aangehouden voor het plaatsen van een handgranaat bij een familie in Breda met een mogelijke link met Piet Costa en cocaïne.

Het begon allemaal op 18 oktober vorig jaar toen de man (het doelwit) onder vuur werd genomen bij zijn huis aan de Bruno Renardstraat in Breda. Toen hij naar de voordeur liep, zag hij een man met een bivakmuts achter hem staan die een vuurwapen op hem richtte en schoot. Het slachtoffer werd niet geraakt en wist rennend weg te komen. De politie trof in de gevel van de woning meerdere kogelgaten aan en op straat lagen enkele hulzen.

Twee dagen later was het raak bij de winkel aan de Baliëndijk en werden een granaat en enkele patronen gevonden. In het pand zit een bedrijf van de eerder beschoten man en zijn familie. Bij andere soortgelijke incidenten daarna was opnieuw de man en zijn familie doelwit. Het ging om beschietingen en explosieven. Op 25 februari gingen drie mannen langs bij de woning van de broer en schoonzus van de man en werd er geld geëist. Daarna was het wederom raak met explosieven bij panden en bedrijven gelinkt aan de familie van het doelwit.

Een 28-jarige Amsterdammer is dinsdag in de vroege ochtend in zijn woning door een arrestatieteam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het plaatsen van een handgranaat nabij een bandenbedrijf in Breda op zaterdagavond 29 mei 2021. Het voorval maakt deel uit van een reeks van zes incidenten die veel maatschappelijke onrust veroorzaakte. Ze lijken gericht te zijn tegen een 40-jarige Bredanaar en zijn familie.

Eerder werd een 23-jarige man in verband met de poging tot liquidatie op het doelwit, waarmee de reeks geweldsincidenten van start ging, aangehouden en is inmiddels veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar inzake poging tot moord. Het onderzoek naar de incidenten, die mogelijk gelinkt zijn aan Piet Costa en cocaïne, wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.