Man opgepakt in Arnhem voor website 'We Leak Info' met gestolen wachtwoorden en inlogs

Man opgepakt in Arnhem voor website ‘We Leak Info’ met gestolen wachtwoorden en inlogs

De politie heeft na een tip een man uit Arnhem aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij zoekmachine ‘We Leak Info’ waarbij gebruikers gestolen wachtwoorden en inlognamen konden inzien.

De politie werd getipt door de National Crime Agency. Op grond daarvan is door het cybercrimeteam van de politie in de eenheid Oost-Nederland zelfstandig een onderzoek gestart. Tijdens de actie is een 22-jarige verdachte uit Arnhem aangehouden en heeft er een doorzoeking plaatsgevonden in twee woningen in Arnhem.

In de woning van de verdachte werd professionele apparatuur aangetroffen die het mogelijk maakte de aangeboden diensten via de zoekmachine te verlenen. De verdachte is betrokken bij het bezitten en aanbieden van ontvreemde gebruikersnamen en wachtwoorden en heeft een faciliterende rol als het gaat om cybercriminaliteit, meldt de politie tegen Crime Nieuws.

In het kader van het internationale onderzoek van de Britse National Crime Agency is ook een 22-jarige man uit Noord-Ierland aangehouden. De website ‘We Leak Info’ is door de FBI uit de lucht gehaald. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.