© YouTube

Man opgepakt in onderzoek vergismoord/liquidatie klusjesman Mehmet Kilicsoy in Beuningen

De politie heeft een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vergismoord/liquidatie van klusjesman Mehmet Kilicsoy in Beuningen.

Eerder toonde de politie beelden van de vluchtauto’s die gebruikt werden bij de moord en van een man die te zien was op beelden van een tankstation. De 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft zich gemeld bij de politie. Hij is aangehouden en vastgezet op verdenking van mogelijke betrokkenheid. Er zijn vrijdag in het onderzoek naar de moord op Mehmet Kilicsoy op vijf plekken panden doorzocht. Dit gebeurde in Amsterdam, Diemen en Rotterdam. Het onderzoek naar de verdachte is in volle gang. Meer details worden er op dit moment niet gegeven want de man zit in beperkingen en mag alleen contact met zijn advocaat hebben. Eerder werden al verdachten aangehouden die betrokken zouden zijn bij de diefstal van twee auto’s die gebruikt zijn door de daders van de liquidatie.

Op 6 juli 2020 werd de man in de vroege ochtend door twee schutters onder vuur genomen in het centrum van Beuningen. Hij zou op dat moment onderweg zijn geweest naar een schilderklus. De daders zijn na de liquidatie op de vlucht geslagen in een bestelbusje. Later zijn de twee overgestapt in een zwarte Renault Megane. De auto werd later uitgebrand teruggevonden. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in verband met de moord.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld en ook gekeken naar het leven van Kiliscoy. Er is helemaal niets verdachts gevonden. Zijn familie ging er vanaf het begin al van uit dat het om een vergismoord gaat. Het gaat om de laatste foute liquidatie in een reeks van vergismoorden. De laatste zeven jaar zijn er zeker dertien personen per vergissing doodgeschoten. De politie kan niet zeggen wie het echte doelwit van de liquidatie in Beuningen dan wel was. ‘We zoeken mensen die ons antwoorden kunnen geven’, aldus de woordvoerder.