© YouTube

VIDEO: Luxe auto’s in beslag bij invallen in onderzoek naar witwassen crimineel vermogen

De politie heeft in een onderzoek naar witwassen van crimineel vermogen onder meer een Rolls-Royce en andere luxe auto’s in beslag genomen.

De hoofdverdachte is een 37-jarige man uit Rijssenhout die volgens politie en justitie betrokken zou zijn bij het witwassen van crimineel verdiend geld. Op vrijdag zijn invallen verricht in zeven panden en woningen. Het merendeel van deze locaties bevindt zich in de Haarlemmermeer. Bij de doorzoekingen onder leiding van het Openbaar Ministerie werden onder andere drugs- en geldhonden ingezet, diverse specialisten van de politie, FIOD, de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie en de gemeente Haarlemmermeer.

De verdachte in dit onderzoek verblijft momenteel in het buitenland. Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie en grootschalig witwassen door het oprichten van bedrijven, het gebruik van katvangers en het investeren in onroerend goed. In dit onderzoek zal de burgemeester zich beraden op het bestuurlijk sluiten van panden. Tevens wordt een Bibob-onderzoek naar een horecazaak uitgevoerd.

De recherche zet het onderzoek voort en sluit niet uit dat er in de toekomst aanhoudingen zullen worden verricht. Er is een video vrijgegeven van de invallen en doorzoekingen. De beelden zijn hieronder te bekijken.