© Politie

Man opgepakt in onderzoek verkrachten fietsende meisje in bosjes

De politie heeft in het onderzoek naar de verkrachting van meisje die van haar fiets werd getrokken een verdachte aangehouden.

Het 18-jarige slachtoffer wed in het buitengebied op de Voorste Heusden van haar fiets getrokken door een man en in de bosjes verkracht. De dader was met de fiets maar ging er te voet vandoor. Het slachtoffer bleef geschrokken achter.

De recherche heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld en meerdere sporen veiliggesteld waaronder de fiets van de dader. Ook werd met een speurhond gezocht naar sporen. Het meisje werd opgevangen door specialisten van de zedenpolitie, die met haar in gesprek gingen.

De politie deelde een foto van de fiets van de dader waarop er meerdere tips zijn binnengekomen over een mogelijke verdachte. De man paste helemaal in het signalement van de dader. Ook een speurhond deed goed werk. Die vond namelijk een spoor dat leidde richting het adres van de verdachte, die in Asten-Heusden woont.

Het slachtoffer en haar familie zijn direct na de arrestatie op de hoogte gebracht. De recherche is blij met de snelle aanhouding, die vooral te danken is aan goed speurwerk en relevante tips: ‘Mede daarvoor konden wij deze man zo snel aanhouden. Hij zit nu vast op het bureau, waar hij wordt verhoord’, aldus de recherche