© crime-nieuws.nl

Man probeert afgepakte auto terug te halen van politieterrein en blijkt openstaande celstraf te hebben

De politie heeft een man aangehouden die zijn in beslag genomen auto terug wilde halen vanaf een politieterrein. Hij bleek nog een openstaande celstraf te hebben.

Eind november werd de auto van de man na een achtervolging in beslag genomen door de politie. De bestuurder van deze auto negeerde op de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam een stopteken waarna hij de snelheid verhoogde tot boven de 220 km/u en zijn verlichting uit deed. Tijdens de achtervolging haalde de bestuurder volgens een woordvoerder van de politie levensgevaarlijke capriolen uit. Met hoge snelheid en zonder verlichting werden andere voertuigen ingehaald. Agenten verloren de auto uit het oog, maar later die nacht is de auto aangetroffen op de Schinkelse Baan in Capelle aan de IJssel. Tijdens het doorzoeken van de auto troffen de agenten ook een vuurwapen aan in een verborgen ruimte.

Vorige week donderdag zagen agenten op het terrein van een politiebureau een onbekende man lopen. Ze spraken de man direct aan. De man beweerde een in beslag genomen auto te mogen ophalen. Agenten hadden direct door dat dit niet klopte en stelden verder onderzoek in. Bij controle bleek de man, een 29-jarige man uit Amsterdam, de eigenaar te zijn van de auto die bij de achtervolging van eind november in beslag was genomen. Vanwege het openstaande vonnis van 12 dagen dat deze man op zijn naam had, kon de man gelijk op het politiebureau blijven.