Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Notoire oplichtster aangehouden in Breda die slachtoffers zocht via datingsites

De politie heeft in Breda een notoire oplichtster aangehouden die haar slachtoffers onder meer via datingsites wist te vinden.

De 55-jarige vrouw werd op maandag in een woning aan de Menno van Coehoornstraat aangehouden. De vrouw wordt verdacht van het plegen van oplichting, valsheid in geschrifte en identiteitsfraude. Zij is overgebracht naar een politiecellencomplex en heeft daar verklaringen afgelegd bij de politie.

Er is aangifte gedaan door meerdere slachtoffers die hebben aangegeven door haar te zijn opgelicht. Zo zou de vrouw zich op datingsites hebben ingeschreven en op die manier contact gekregen met verschillende mannen. Op slinkse wijze, door het ophangen van zielige verhalen, wist zij geld af te troggelen van die mannen. Op die manier maakte de vrouw, aldus de slachtoffers, ernstig misbruik van het vertrouwen dat haar slachtoffers in haar hadden. De vrouw deed zich voor als neuroloog, maar oefende dat beroep helemaal niet uit en had zelfs geen medische opleiding.

Daarnaast huurde ze panden in de omgeving van onder meer Breda en Den Haag met identiteitspapieren van een overleden familielid. Ze ging er wonen maar betaalde vervolgens helemaal niets. Ze paste volgens de politie documenten van officiële instanties aan en deed zich voor als een belangrijk adviseur en medisch behandelaar van bekende Nederlandse en buitenlandse personen.

Na het afleggen van (bekennende) verklaringen is de vrouw in vrijheid gesteld, maar direct weer aangehouden. Ze had namelijk nog een celstraf van 178 dagen tegoed vanwege een eerdere veroordeling voor soortgelijke feiten. Het onderzoek dat liep naar deze oplichtster richtte zich op oplichtingspraktijken die zich voordeden tussen begin 2020 en eind 2021. In verklaringen bij de politie gaven slachtoffers aan voor tienduizenden euro’s te zijn opgelicht. De politie kwam haar op het spoor omdat een verhuurmakelaar informatie opvroeg bij een door haar vermelde werkgever. Deze kwam er toen achter dat de vrouw helemaal niet werkzaam was bij de genoemde organisatie.