Man probeert wiethok te rippen en wordt beschoten

In de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 april raakte een 32-jarige man uit Tilburg zwaargewond na een inbraak in een bedrijfspand in Kaatsheuvel. Tijdens zijn ‘werkzaamheden’ werd de man beschoten en raakte ernstig gewond. In het bedrijfspand bleek een wietplantage te zijn. Of het slachtoffer van plan was deze te rippen is niet duidelijk. Het lijkt er in ieder geval wel op. Het is overigens nog onbekend wie er geschoten heeft op de man.

Rond 01.25 uur kwam er melding binnen bij de meldkamer over een mogelijke schietpartij in Sprang-Capelle. Bij het schietincident zou iemand gewond zijn geraakt. Op de genoemde locatie in de melding werd niemand aangetroffen. Na enig speurwerk werd de bewuste locatie gevonden. Het ging om een bedrijvencomplex aan de Poolsestraat in Kaatsheuvel.

Het slachtoffer/verdachte werd gewond aangetroffen in een wietplantage tussen de wietplanten. Hij bleek onder meer een schotwond te hebben. De agenten herkenden hem als een 32-jarige man uit Tilburg. Hij is direct per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

De politie heeft de verdachte, gezien zijn medische toestand, niet kunnen verhoren over de schietpartij. Uit het (sporen)onderzoek blijkt dat het slachtoffer/verdachte via een gat probeerde in te breken in de wietplantage. Hij was dus waarschijnlijk van plan om de plantage te rippen. Daarbij werd hij beschoten en raakte ernstig gewond. Tactisch en technisch rechercheurs zijn op dit moment nog bezig met het onderzoek op en rond het plaats delict.

Bron: Politie