Mohammed B. niet vervolgd voor vechtpartij met Jesse R.

Het hof in Den Bosch heeft besloten dat Mohammed B. niet vervolgd zal worden voor de vechtpartij met vermeend huurmoordenaar Jesse R. In mei 2011 kwam het tot een handgemeen in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Daarvoor heeft Jesse R. aangifte gedaan tegen Mohammed B. vanwege een poging tot doodslag.

Het Openbaar Ministerie (OM) besloot eerder al om B. niet te vervolgen voor de vechtpartij. Daar was Jesse R. het kennelijk niet mee eens en stapte naar het hof om alsnog een strafzaak af te dwingen. Op 27 mei 2011 zou Mohammed B. Jesse R. hebben aangevallen op de luchtplaats van de EBI. Volgens bronnen zou B. zich al lange tijd hebben voorbereid op de aanval op R. Zo zou hij bokstrainingen hebben gevolgd en droeg hij op de dag van de aanval bergschoenen. Een derde gedetineerde, Erik Jan Q., kwam tussen de twee vechtersbazen en hield ze uit elkaar.

Het hof heeft nu besloten om B. niet te vervolgen voor de vechtpartij. Volgens het hof is het duidelijk dat er iets is gebeurd op de luchtplaats, maar is het niet duidelijk wat dat precies was. En omdat de verwondingen van Jesse meevielen, heeft het hof besloten om Mohammed B. niet te vervolgen.