De inmiddels tot 20 jaar cel veroordeelde bankrover. © Lubuck County Detention Center

Man rooft bank tijdens proefritje in BMW en koopt daarna de auto met zijn buit

Een Amerikaanse man heeft tijdens een proefrit een bankoverval gepleegd en met de buit kocht hij de auto.

In de zomer van 2019 stapte de 50-jarige Eric Dion Warren een bank in Wolfforth, Texas binnen en eiste geld. De bankrover overhandigde een briefje waarop te lezen stond: ‘Dit is een overval. Als je grappen met mij probeert uit halen ga je dood. Ik wil 10.000 dollar (8350 euro) aan biljetten van 50 en 100 dollar, nu heb je 1 minuut, anders vermoord ik je.’ Vervolgens toonde Warren een wapen.

De medewerkster van de bank deed wat de overvaller vroeg en gaf geld. Wat Warren niet wist is dat de vrouw een stapel 20 dollar biljetten in de tas stopte waarvan de serienummers geregistreerd stonden. De bankovervaller reed met zijn buit in de auto waarin hij een proefrit aan het maken was naar de autodealer en kocht de wagen.

De politie stelde een onderzoek in en kwam al snel uit bij de autodealer. De BMW die bij de overval was gebruikt bleek exact overeen te komen met de auto die de dealer had verkocht aan Warren. Bij een actie werd de verdachte aangehouden en zit sindsdien vast. Het wapen dat hij gebruikte bleek een geverfd nepwapen te zijn. De bankrover is inmiddels veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar. Dat wordt voorlopig geen proefritjes meer in BMW’s.

De inmiddels tot 20 jaar cel veroordeelde bankrover. © Lubuck County Detention Center