Man schiet lastiggevallen vrouwen te hulp en krijgt klappen van acht mannen


De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die dinsdagavond rond 23.00 uur plaatsvond op de Bernardus IJzerdraadsingel in Schiedam.

Het slachtoffer, een 21-jarige Schiedammer, reed met zijn longboard vanaf het Frans Rietveldpad de Bernardus IJzerdraadsingel op. Daar zag hij dat een man twee vrouwen lastigviel. Toen hij daar wat van zei, kwam de man schreeuwend op hem af en probeerde hem te slaan. Op het geschreeuw kwam een groep van ongeveer acht mannen af die het slachtoffer vervolgens mishandelden.

Het slachtoffer raakte bij de mishandeling gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Hij had onder meer een gebroken neus en een hersenschudding. De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de mishandeling. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

De politie heeft een signalement van de daders vrijgegeven. Het gaat om een groep van ongeveer acht mannen, allen tussen de 18 en 25 jaar oud. Ze waren allemaal blank en hadden kort haar. Ze droegen donkere kleding en hadden allemaal een capuchon op.

De politie vraagt aan getuigen om zich te melden als ze meer kunnen vertellen over de mishandeling. Ook vragen ze mensen die in de buurt van de Bernardus IJzerdraadsingel waren om eventuele camerabeelden te delen met de politie.