VIDEO: Criminele groep opgepakt voor buitmaken ruim miljoen euro via oplichting met luxeauto’s

VIDEO: Criminele groep opgepakt voor buitmaken ruim miljoen euro via oplichting met luxeauto’s

De Spaanse politie heeft een criminele groep opgepakt die meer dan €1 miljoen buit heeft gemaakt met oplichting met de aan- en verkoop van luxeauto’s.

De politie heeft acht mensen gearresteerd voor hun vermeende betrokkenheid bij een criminele groep die meer dan €1 miljoen heeft opgelicht met de aan- en verkoop van luxeauto’s. De groep opereerde in Barcelona en Valencia, en zou klanten hebben opgelicht door ze auto’s te verkopen die ze niet in bezit hadden of die ze niet konden leveren.

De politie heeft bij de arrestaties meer dan €31.000, 11 auto’s, vier computerapparaten, tien mobiele telefoons en tal van documentatie in beslag genomen. De verdachten worden ondervraagd en kunnen worden aangeklaagd voor oplichting, witwassen en andere strafbare feiten.

De politie waarschuwt mensen om voorzichtig te zijn bij het kopen van luxeauto’s van onbekende verkopers. Controleer altijd zorgvuldig de identiteit van de verkoper en de identiteit van de auto die je koopt. Vraag ook om een geldig koopcontract en een geldige verzekeringspolis.

https://twitter.com/policia/status/1681570367817625602?s=46&t=OcHk2fqDcqRaNJwRh7A8rg