© US Army via Wikimedia Commons

Man schoot dakloze door hoofd in steegje om te oefenen voor moord op eigen vrouw

In de Verenigde Staten zou een man die zijn vrouw heeft gedood eerst een dakloze hebben doodgeschoten om te oefenen.

Dat melden de autoriteiten. De 36-jarige Nathan Beal heeft volgens justitie op 8 augustus 2020 zijn vrouw, de 32-jarige Mary Schaffer, om het leven gebracht. Het slachtoffer werd doodgeschoten door haar partner. De verdachte kwam al vrij snel in het onderzoek naar voren voor mogelijke betrokkenheid en is toen aangehouden.

Tijdens het voorarrest zou Beal tegen een medegedetineerde hebben opgebiecht enkele maanden voor de moord op zijn vrouw een persoon te hebben gedood om te oefenen. Het gaat om de 30-jarige onschuldige dakloze Andrew Bull. Het slachtoffer werd op 3 april 2020 door zijn hoofd geschoten in een steegje in Spokane. Beal zou volgens de getuige hebben verteld de dakloze man te hebben doodgeschoten om te oefenen voor de moord op zijn vrouw.

Na onderzoek blijken de hulzen in beide moorden te linken aan een vuurwapen die in bezit was van Beal. De verdachte, die vastzit op een borgtocht van een miljoen dollar, ontkent de aantijgingen. De Amerikaanse autoriteiten hebben Beal nog niet officieel aangeklaagd voor de ‘oefenmoord’ maar verwachten dit in een later stadium alsnog te doen.