Man springt op rug politieagent en voorkomt aanhouding vriendin

In Breda heeft een man zijn vriendin van de politie gered door op de rug van een agent te springen. De vrouw kon hierdoor ontkomen.

Bij de meldkamer kwam maandagmiddag rond 17.00 uur de melding dat iemand een auto zou vernielen op de Adriaan Bergenstraat. Agenten hebben een onderzoek ingesteld en troffen inderdaad een beschadigde auto aan. Verderop zagen ze een vrouw die voldeed aan het signalement en hebben haar aangesproken.

De verdachte dame was in gezelschap van een man die bij het zien van de politie er gelijk vandoor ging. Daarop rende één van de agenten achter hem aan en greep de man vast. Hier was de vrouw blijkbaar niet van gediend en probeerde de agent te slaan. Ze riep dat zij de vernieling had gepleegd en zette het vervolgens op een rennen. De politie ging vervolgens achter de vrouw aan en hield haar aan.

Toen de agent haar wilde boeien, kwam haar vriend plotseling met hoge snelheid aangerend en sprong op de rug van de politieagent, die daardoor ten val kwam. De vrouw wist door zijn aanval te ontkomen. De man is onder hevig verzet en na gebruik van pepperspray aangehouden. Het is niet duidelijk waarom de auto is vernield.