Amnesia haze wiettopjes © crime-nieuws.nl

Eigenaar coffeeshop Amsterdam: ‘Mijn broer staat niet op dodenlijst en heeft niks fout gedaan’

De broer van de eigenaar van een coffeeshop in Amsterdam waar afgelopen weekend een bom ontplofte zou op een dodenlijst staan.

Dat meldt Het Parool. Het autoverhuurbedrijf van Mustapha el Y. de broer van de eigenaar van coffeeshop Smoke Palace, zou meerdere keren doelwit zijn geweest van brandstichting. Dat melden betrouwbare bronnen aan de krant. De coffeeshop aan de Linnaeusstraat is in de nacht van 12 op 13 januari al eerder doelwit geweest van een aanslag. Destijds hoefde de zaak niet dicht van burgemeester Femke Halsema maar naar verwachting zal het nu anders gaan en zal de zaak enige tijd dicht moeten. De beslissing is nog niet genomen.

De eigenaar van de coffeeshop laat naar aanleiding van het artikel omtrent de dodenlijst aan Het Parool weten dat hij zich niet kan voorstellen dat criminelen zijn broer willen doden. Zijn broer zou niets fout hebben gedaan en heeft zeker geen conflict met criminelen. Verder meldt de coffeeshop eigenaar dat zijn broertje in 2014 is vrijgekomen en sindsdien niet meer in aanraking is geweest met politie en justitie.