© Politie

Man springt van balkon en breekt elleboog bij inval in drugspand na anonieme tip

De politie heeft na een anonieme melding een inval gedaan in een drugspand in Capelle aan den IJssel. Eén man sprong van het balkon in een poging te ontkomen aan de politie.

Volgens een anonieme tipgever was er veel activiteit bij een woning aan het Filomeentje Erf. Agenten hebben vervolgens het pand geobserveerd en zagen inderdaad veel mensen de woning in- en uit lopen. Er ontstond het vermoeden dat er in de woning drugs vervaardigd werden en zodoende werd besloten om een inval te verrichten en het pand te doorzoeken.

De politie viel rond kwart over twee in de nacht de woning binnen en troffen drie verdachten aan. Het drietal rende gelijk het balkon op en probeerde via die weg te ontkomen. Eén van de mannen sprong naar beneden en raakte daarbij gewond. Hij liep een hoofdwond en gebroken elleboog op.

De andere twee klommen snel het dak op en probeerden zich daar te verschuilen. Ook zij werden aangehouden. De gewonde man is 26 jaar en komt uit Voorhout en de andere twee zijn Rotterdammers van 21 en 34 jaar oud. In de woning werden drugsgerelateerde materialen aangetroffen. Denk hierbij aan een weegschaal, pers, zeef, sealapparaat en versnijdingsmiddelen. De spullen en zijn in beslag genomen en de recherche onderzoekt de zaak. De drie verdachten zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel.