foto van een zakmes
© Crime-Nieuws.nl

Man steekt neef dood en verwondt andere familieleden tijdens psychose in Alphen aan den Rijn

Een man (19) uit Alphen aan den Rijn wordt verdacht van het doodsteken van zijn neef tijdens een psychose.

Volgens voltrok zich in de nacht van 22 op 23 februari in en rond de woning van de 19-jarige Alphenaar een familiedrama. De jongen stak in een psychose in op zijn twee bezoekende neefjes en zijn moeder. Zijn 16-jarige neef overleed, de andere neef en zijn moeder raakten ernstig gewond. Eenmaal buiten viel hij ook nog een voorbijganger aan.

De verdachte heeft volgens de officier in zijn jonge leven al het nodige meegemaakt. Toen hij vier jaar oud was, dronk hij per ongeluk heel hete thee wat hem bijna het leven kostte. In 2007 overleed zijn broer door een ongeval en als negenjarige was hij aanwezig bij de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof. Mogelijk in reactie op dit alles kreeg hij psychische problemen waarvoor hij ook behandeld is geweest.

In de twee weken vóór 23 februari verergerden zijn klachten. Hij sliep amper, kreeg naar zijn idee boodschappen door via de televisie, verdiepte zich plotseling in kwantummechanica, sprak over andere dimensies en dacht ook dat zijn moeder hem wilde vergiftigen. Omdat er sprake was van een psychose heeft justitie jeugd-tbs geëist en geen celstraf. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.