Man uit Amsterdam aangehouden na roepen: ‘Dit is een overval. Grapje!’

De politie heeft maandag een Amsterdammer aangehouden voor bedreiging, poging diefstal met geweld en belediging. De man liep onder meer een zaak binnen en riep: ‘Ik wil geld, dit is een overval. Grapje’.

De politie kreeg rond 16.30 uur een melding binnen dat in een snackbar aan het Plein in Werkendam een lastige klant binnen zat. Deze klant had tegen een medewerker op dreigende toon gezegd dat hij hem zou overvallen en neersteken. Ook zat hij aan de sleutel van de kassalade en gooide hij een bak met bonnetjes door de winkel. Vervolgens nam hij ook nog een blikje drinken mee zonder af te rekenen.

Na de bizarre acties in de snackbar liep de man een drogisterij binnen en riep: ‘Dit is een overval’. Kort daarna zei hij dat het een grapje was. De politie was inmiddels ter plaatse en hield de 19-jarige verdachte aan toen hij naar een ijssalon liep.

Tijdens het transport gedroeg de man zich zeer respectloos en schold de agenten uit. De man zit vast en wordt later verhoord. Naar nu blijkt is hij eerder voor soortgelijke feiten aangehouden in Amsterdam. De politie onderzoekt de zaak.