Politie bezorgt kilo heroïne als pakketbezorger in Vlaardingen

De politie heeft zich vorige week voorgedaan als pakketbezorger en een kilo heroïne afgeleverd in Vlaardingen. De ontvanger is gelijk aangehouden.

De Duitse politie onderschepte op donderdag 19 april een pakket met een kilo heroïne in Leipzig. Het pakket bleek als eindbestemming Vlaardingen te hebben. Daarop kreeg de Nederlandse politie een seintje en werd er een onderzoek ingesteld.

‘Wij kregen een seintje van onze Duitse collega’s en haalden het pakket op. Om meer te weten te komen over het transport en de drugslijnen erachter, besloten we het pakket gecontroleerd te laten afleveren. En zo stonden mijn collega’s donderdag als pakketbezorger bij een bewoner in Vlaardingen voor de deur.’ Aldus een woordvoerder van de politie.

De 44-jarige bewoner nam het pakket in ontvangst en ging zijn woning weer binnen. De politie viel het pand binnen en hield de man aan. De verdachte is aangehouden en inmiddels ook voor 14 dagen in bewaring gesteld. De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de drugsvangst en smokkel.