Man uit Hoofddorp die vergissing werd ontvoerd door criminelen in Mercedes is vrijgelaten

De man uit Hoofddorp die per vergissing werd ontvoerd door criminelen, is weer vrijgelaten.

Het 56-jarige slachtoffer werd afgelopen nacht om 00.45 uur aangetroffen in de Assendelftstraat in Delft. Hij bleek uit de auto gezet te zijn door de ontvoerders.

De man is door de ontvoerders mishandeld en werd afgelopen nacht direct naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Zijn familie is in kennis gesteld en de man is inmiddels herenigd met hen.

De politie heeft sinds de ontvoering afgelopen donderdag met man en macht gezocht naar het slachtoffer. Meer dan 100 agenten en speciale teams zijn op de zaak gezet. Verder is er ook een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.

De politie doet nu onderzoek in Delft en heeft afgelopen nacht ook in Gouda sporenonderzoek gedaan. De massale media-aandacht en de hulp en het meedenken vanuit de samenleving heeft het onderzoek geholpen. De politie en het OM willen iedereen daarvoor bedanken, aldus een woordvoerder.

Het onderzoek wordt voortgezet. De zes verdachten die vast zitten moeten op 18 augustus voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen. In verband met het onderzoek naar overige verdachten worden op dit moment geen verdere mededelingen gedaan.