De gezochte drugsbaas 'El Mencho'. © screenshot

VIDEO: Bekende presentatrice bedreigd door sicarios meest gezochte drugsbaas ter wereld ‘El Mencho’

Een bekende presentatrice is in Mexico door huurmoordenaars van drugsbaas ‘El Mencho in een video bedreigd met de dood.

Het slachtoffer is Azucena Uresti van Milenio Television. Kennelijk was er recent wat berichtgeving waarmee de baas van het Jalisco-kartel (Cartel de Jalisco Nueva Generacion) niet zo blij mee was. De sicarios hebben in opdracht van baas Ruben Oseguera Cervantes alias ‘El Mencho’, de meest gezochte drugscrimineel van de wereld, een video gemaakt.

Te zien is hoe gemaskerde mannen met zware vuurwapens ernstige bedreigingen uiten. Volgens ‘El Mencho’ zou de zender in hun berichtgeving partij kiezen voor burgermilities die strijden tegen leden van het Jalisco-kartel. De televisiepresentatrice zal ‘haar woorden opeten’ als Milenio Television doorgaat met de berichtgeving. De zender zegt niet in te gaan op de eisen en gewoon door te gaan zoals altijd.

Mexico is voor journalisten één van de gevaarlijkste landen ter wereld om te werken. De president heeft na de bedreiging toegezegd journalisten te zullen beveiligen. Of dat echt gaat helpen is maar zeer de vraag, aangezien in het verleden meerdere journalisten zijn geliquideerd die onder bescherming stonden van de autoriteiten.