© Politie

Man vastgebonden en mishandeld nadat woningovervaller door raam naar binnen klimt

In Utrecht is een brutale woningovervaller een huis binnengeklommen via het raam en heeft de bewoner mishandeld en vastgebonden. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis voor behandeling aan zijn verwondingen.

Rond 23.00 uur klom een onbekende man een woning aan de Maliesingel binnen. De bewoner schrok enorm en kreeg vervolgens klappen en werd vastgebonden. De dader doorzocht het hele huis en ging er na ongeveer een uur vandoor met onder meer geld.

Nadat de bewoner zichzelf wist los te maken belde hij de politie. Agenten hebben een onderzoek ingesteld en in de omgeving gezocht naar de verdachte. Daarbij werd ook een helikopter ingezet maar de man is niet meer aangetroffen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht om zich te laten behandelen.

Het signalement van de verdachte is een man met een blanke huidskleur, ongeveer 1.85 meter lang met een gespierd postuur. Hij heeft donkerblond kort haar en droeg een spijkerbroek, een grijze hoodie en zwarte schoenen. Volgens het slachtoffer sprak hij Nederlands met een Oost-Europees accent.