Dubbele poging doodslag op politie bij achtervolging in Utrecht

Een bestuurder weigerde afgelopen nacht te stoppen voor de politie en reed de agenten bijna aan. De man knalde tegen een muur en is te voet gevlucht. De verdachte wordt nu gezocht voor poging doodslag.

Rond 01.15 uur zagen surveillerende agenten een auto met hoge snelheid richting het 5 Meiplein rijden. De automobilist reed door een rood verkeerslicht. De agenten gingen achter de bestuurder aan die via de Beneluxlaan de Amerikalaan opreed.

Daar reed in tegenovergestelde richting ook een politieauto. De bestuurder stuurde doelbewust richting de politiewagen en reed er echt op af. De agent in de auto moest gas geven en uit de weg gaan om een aanrijding te voorkomen. De verdachte vluchtte verder via de Marco Pololaan de Jan Cornelisz Maylaan op.

Daar verloor hij in een bocht de macht over het stuur, ramde een fietsenrek en kwam tegen een muur tot stilstand. De verdachte gaf niet op en rende vervolgens weg in de richting van de Colombuslaan. Agenten zijn nog achter hem aan gegaan maar de man is ontkomen. De agenten hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag.