De man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de liquidatie van de advocaat van de Mocro Maffia kroongetuige, heeft eerder informatie opgezocht over de doodgeschoten Derk Wiersum en zou mogelijk betrokken zijn bij nog meer liquidatiepogingen.

Volgens Het Parool wordt de 29-jarige Amsterdammer Badr K. verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie op de advocaat in Amsterdam en twee mislukte liquidaties. In mei van dit jaar zou K. in zijn telefoon informatie hebben opgezocht over advocaat Derk Wiersum en zijn collega Bart Stapert. Beide mannen stonden kroongetuige Nabil B. bij in het Marengo-proces.

Justitie onderzoekt nu in welke context de zoekopdrachten van K. gezocht moeten worden en of hij iets te maken heeft met de liquidatie van Derk Wiersum. De verdachte zit al enige tijd vast in alle beperkingen. Na uitgebreid onderzoek werd de Amsterdammer aangehouden door de politie op verdenking van betrokkenheid bij de moord. Daarnaast wordt K. volgens Het Parool ook verdacht van een mislukte liquidatie op een spyshop medewerker in augustus 2018 in Amsterdam en een mislukte liquidatie in juli 2018 in De Pijp.

De 44-jarige Derk Wiersum stond de Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. bij in het Marengo-proces. Dat proces draait om een reeks liquidaties en pogingen daartoe die volgens B. in opdracht van Ridouan T., de meest gezochte man van Nederland, zouden zijn uitgevoerd. Of de liquidatie van de advocaat daarmee te maken heeft is nog niet bekend. Het onderzoeksteam houdt naar eigen zeggen rekening met alle scenario’s.