Man verdacht van meerdere schietpartijen aangehouden bij inval arrestatieteam

De politie heeft een man die verdacht wordt van betrokkenheid bij meerdere schietpartijen aangehouden.

Agenten hebben vanochtend een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor betrokkenheid bij een schietincident aan de Huygensstraat in Groningen op dinsdag 20 oktober. Daarnaast wordt hij in verband gebracht met een schietincident op 31 december 2019 in Hoogezand.

Bij de schietpartij aan de Huygensstraat raakte een 36-jarige man uit Groningen gewond nadat hij werd beschoten. Dit gebeurde toen hij op het balkon van zijn woning stond. Hij raakte gewond aan zijn hand. De schietpartij in Hoogezand vond op oudjaarsavond plaats. Een 30-jarige vrouw werd in haar voet geschoten in een woning aan de Transportweg in Hoogezand. Zij was die 31ste december 2019 in de woning van haar ouders. Samen met haar kinderen vierde ze daar de jaarwisseling. Ruim twee uur voor middernacht, rond 21.45 uur, stond er plotseling een man met een vuurwapen in de gang.

Beide schietpartijen werden onderzocht door de recherche. Er is onder meet aandacht besteed aan de incidenten op televisie. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de verdachte mogelijk bij beide incidenten betrokken is geweest. De man zit vast en wordt verhoord. Het onderzoek wordt voortgezet.