Man verdacht van roven Patek Philippe horloge van 184K gepakt met Maserati en cash

De Amsterdamse politie heeft een Maserati en cash afgepakt van een man die verdacht wordt van de diefstal van een Patek Philippe horloge van 184K.

Agenten zagen donderdagavond dat twee mannen werden geweigerd toen ze geld wilden wisselen bij een geldwisselkantoor. Bij navraag bleek dat de twee mannen een groot geldbedrag wilden wisselen, maar hun identiteit niet kenbaar wilden maken. Het tweetal probeerde het bij een ander geldwisselkantoor en daar slaagden ze erin om het geldbedrag alsnog te wisselen.

De politieagent besloot het tweetal te volgen en werd bijgestaan door andere collega’s van de Landelijke Eenheid en het Doelgroepenteam. Na een volgactie van een half uur belandden de twee mannen in een parkeergarage waar een luxe Maserati werd gestart. Daarop kwam de politie in actie en heeft de twee mannen staande gehouden. Na fouillering bleken ze rond de 10.000 euro cash bij zich te hebben.

De mannen hadden geen plausibele verklaring voor het geld en de Maserati waarop besloten werd om de twee aan te houden inzake witwassen. De hoofdverdachte bleek in 2019 te zijn aangehouden voor de beroving van een Patek Philippe horloge van 184.000 euro van een Chinese vrouw. De politie heeft het geld en auto afgepakt en de mannen vastgezet voor verder onderzoek.