Vrouwen mogelijk besmet met coronavirus ontsnappen uit quarantaine en vluchten

Twee vrouwen die mogelijk waren besmet met het coronavirus en in quarantaine moesten, zijn ontsnapt en gevlucht.

Het gaat om twee Russische vrouwen die van de autoriteiten in quarantaine moesten vanwege mogelijke besmettingsgevaar. Een van de vrouwen was opgenomen in een ziekenhuis in Sint Petersburg en saboteerde het slot van haar deur. De ander sprong uit het raam van een ziekenhuis in de stad Samara.

De Russische Alla Ilyina was bezorgd over haar gezondheid na haar terugkeer uit Hainan, een tropisch gebied in China dat populair is bij Russische toeristen, meldt de BBC. De vrouw had last van haar keel en besloot zich te laten testen op het coronavirus. De uitslag was negatief maar alsnog werd besloten om haar twee weken in quarantaine te plaatsen.

Volgens Ilyina kregen ze walgelijk eten en was er bovendien geen goede shampoo beschikbaar. Wat alles nog erger voor haar maakte was het feit dat de luchtcirculatie zo slecht was. Ze zag niet in waarom ze überhaupt in quarantaine moest blijven en besloot te vluchten.

Het ziekenhuis heeft nu een klacht ingediend tegen de vrouw en wil haar opnieuw in quarantaine plaatsen. De arts van het ziekenhuis heeft een rechtszaak aangespannen.