Man veroordeeld tot 20 jaar voor liquidatie meldt zich bij politiebureau

Een man die veroordeeld is voor een liquidatie in een flat in Breda, heeft zichzelf gemeld bij de politie.

De 29-jarige Anel B. uit Breda heeft zich dinsdagavond op het politiebureau in Rotterdam gemeld. De Bredanaar werd door de politie gezocht en zijn foto werd eerder vrijgegeven. Ook op televisie in onder meer Opsporing Verzocht werd aandacht besteed aan de zaak.

De rechtbank heeft Azzeddine A. en Anel B. uit Breda veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar voor een ‘kille en geplande liquidatie’. Hun strafzaak mochten ze in vrijheid afwachten maar zijn bij de uitspraak niet komen opdagen. Justitie heeft nu besloten om de identiteit van de veroordeelde moordenaars bekend te maken.


Begin 2018 werd een 25-jarige man dood aangetroffen in zijn appartement in Breda. Het slachtoffer bleek om het leven te zijn gebracht met twee kogels door zijn hoofd. Volgens de officier van justitie hij heeft de moord alle tekenen van een kille liquidatie. Het slachtoffer was in slaap gevallen en is vervolgens door zijn hoofd geschoten. Wat de reden was voor de liquidatie is nog een raadsel. De verdachten zouden ‘vrienden’ zijn geweest van het slachtoffer.