Man veroordeeld voor doden zakenpartner met bijl in bedrijfspand Alphen aan den Rijn

Een 59-jarige man is door de rechtbank veroordeeld voor het doden van zijn zakenpartner met wie hij 30 jaar heeft samengewerkt en bevriend was.

Op 3 augustus 2018 werd het slachtoffer om het leven gebracht in Alphen aan den Rijn. De man liep de trap op met een kop koffie in zijn hand toen hij werd aangevallen. Het slachtoffer werd gewurgd en vervolgens toegetakeld met een bijl. Volgens de rechter werden de hersens van de man ingeslagen.

De verdachte heeft ontkend, maar er is voldoende bewijs dat hij het slachtoffer om het leven heeft gebracht. Zo was hij op het moment van overlijden aanwezig op het kantoor en is op zijn kleding een bloedspattenpatroon aangetroffen dat past bij het uitoefenen van geweld in vloeibaar bloed. Ook heeft hij geen goede verklaring kunnen geven voor het bloed, zenuw- en spierweefsel van het slachtoffer dat op zijn kleding is aangetroffen.

De rechtbank heeft de man nu een gevangenisstraf van 15 jaar opgegeld voor doodslag. Daarnaast moet hij 20.000 euro schadevergoeding betalen aan de weduwe van het slachtoffer. Het is niet bekend of de verdachte in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.