De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Man veroordeeld voor doodschieten 12-jarige op woonwagenkamp in Breda uitgeleverd door Colombia

Ee Brit die veroordeeld is voor het doodschieten van de 12-jarige Danny Gubbels op een woonwagenkamp in Breda, is uitgeleverd aan Nederland.

Op 14 juli 2010 zijn meerdere zwaarbewapende mannen naar het woonwagenkamp van de familie van Gubbels gegaan in verband met, naar verluidt, een conflict/wraak omtrent drugs. Met machinegeweren werd het vuur geopend waarbij het slachtoffer werd geraakt en overleed.

De 37-jarige verdachte werd in 2011 in Engeland aangehouden op verdenking van betrokkenheid en vastgezet. In 2012 werd Alistair W. vrijgesproken en op vrije voeten gesteld. In hoger beroep kreeg W. een gevangenisstraf van 20 jaar opgelegd. Nadat de Hoge Raad het cassatieberoep had verworpen, werd de straf in 2017 onherroepelijk.

In 2018 werd de voortvluchtige W. door FastNL, een speciaal team van de politie, onder een andere naam getraceerd in Colombia. Sinds mei 2018 zat hij in Colombia in uitleveringsdetentie. De verdachte is direct overgebracht naar een gevangenis om het restant van zijn gevangenisstraf va 20 jaar uit te zitten.