Man veroordeeld voor maandenlang beledigen en kwetsen politieagenten

Een man is door de rechtbank veroordeeld voor het maandenlang beledigen en kwetsen van politieagenten van de eenheid Noord-Holland.

De 46-jarige man heeft van augustus tot en met december twitterberichten geplaatst met kwetsende, beledigende en belasterende teksten over vier medewerkers van de politie. Zo verweet hij de agenten corruptie en onder meer betrokkenheid bij een steekpartij. Ook plaatste hij een aantal keer foto’s of persoonlijke gegevens van de slachtoffers en hun familie op Twitter. Bij de berichten zette hij populaire hashtags om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken. De verdachte wist dat de informatie die hij verspreidde onwaar was.

De berichten hebben volgens de rechtbank grote psychische impact gehad op de agenten. Zij hebben lange tijd last gehad van gevoelens van angst, kwetsing, onveiligheid en woede. Dit rekent de rechtbank de man zwaar aan.

Hij krijgt een voorwaardelijke celstraf opgelegd van twee maanden met een proeftijd van twee jaar en een taakstraf van 100 uur. Ook moet hij de slachtoffers een schadevergoeding betalen van in totaal bijna 8.000 euro.