Neef Oranje-international Promes wil dat justitie voor EK beslist inzake strafvervolging steekpartij

De neef van Oranje-international Quincy Promes, wil dat justitie voor het begin van het EK een beslissing neemt over mogelijke strafvervolging.

De neef beschuldigt de voetballer van een steekpartij enige tijd geleden. Zijn advocaat Yehudi Moszkowicz suggereert in De Telegraaf dat justitie de beslissing mogelijk bewust uitstelt tot na het Europese Kampioenschap (EK).

Er zou dankzij getuigenverklaringen voldoende bewijs zijn om tot strafvervolging over te gaan, aldus Moszkowicz. Een woordvoerder van justitie zegt dat de officier het dossier eind mei heeft ontvangen en tijd nodig heeft om het te bestuderen.

Daar laat de advocaat van het slachtoffer het niet bij zitten en dreigt een zogenaamde artikel 12-procedure te starten tegen justitie. Dan zal het gerechtshof beslissen of er tot strafvervolging over wordt gegaan.

De 29-jarige voetballer werd in december aangehouden en zat twee dagen vast voor de steekpartij. Het incident zou afgelopen zomer hebben plaatsgevonden op een familiefeest in Abcoude.