Man veroordeeld voor stelen 14.000 euro aan Toto-loten op geraffineerde wijze bij benzinepomp

De rechtbank heeft een man uit Woerden veroordeeld voor het stelen van 14K aan Toto-loten.

De 25-jarige man was een vaste klant bij een benzinepomp in zijn woonplaats. Als medewerkers druk waren met andere werkzaamheden óf even buiten gingen roken, draaide de verdachte Toto-loten van een behoorlijke waarde uit, zonder af te rekenen. Om zichzelf niet verdacht te maken, rekende hij wel een lot van een paar euro of iets anders kleins af. De rechtbank oordeelt dat de verdachte op deze manier zeer geraffineerd te werk ging.

Eind november 2018 krijgt de politie een melding binnen van fraude met Toto-loten bij een benzinepomp in Woerden. Omdat de beveiligingscamera’s van de pomp geen zicht hebben op de Toto-terminal worden extra camera’s opgehangen die dat wel hebben. De beelden worden op 29 november live uitgekeken. Er is dan te zien hoe een klant acht Toto-formulieren uitdraait op het moment dat de caissière naar buiten is om te roken. De loten worden niet betaald.

Als de verdachte later geconfronteerd wordt met de beelden, verklaart hij dat hij de man op de beelden is. Hij ontkent dat hij de loten heeft gestolen. Volgens hem wisten de medewerkers dat hij speelde en moet er iets fout zijn gegaan met het systeem. Ook vroegen de medewerkers niet of hij de loten wilde betalen. Zo verklaarde de verdachte, aldus een woordvoerder van de rechtbank.

De rechtbank Midden-Nederland heeft de man nu een taakstraf van 150 uur én een voorwaardelijke celstraf van 1 maand opgelegd. De man stal op verschillende dagen in november 2018 Toto-loten met een waarde van bijna veertienduizend euro.