Man voor de rechter die tweet met galg voor minister Hugo de Jonge verstuurde

Een man moet voor de rechter verschijnen vanwege een tweet met een galg aan het adres van minister Hugo de Jonge.

Op zondag 3 oktober 2021 vond er in Amsterdam een demonstratie plaats tegen het coronabeleid. Bij die demonstratie was een persoon aanwezig die een galg bij zich had. De 38-jarige man uit Heemskerk die nu is gedagvaard wordt ervan verdacht een foto van die galg te hebben gemaakt en op zijn twitteraccount te hebben geplaatst met de woorden: ‘De galg hangt voor je klaar @minVWS Hugo! #QRankzinnig #3oktoberAmsterdam.’ Toenmalig demissionair minister De Jonge heeft aangifte gedaan van deze bedreiging met de dood.

Op 5 oktober 2021 meldde zich een man bij de Amsterdamse politie die een verklaring wilde afleggen over een tweet die hij had gepost over De Jonge. Na onderzoek door de politie is de man op 4 november 2021 aangehouden. Na het afleggen van een verklaring is de verdachte heengezonden.

De officier van justitie heeft nadat zij het dossier had bestudeerd, besloten de man te dagvaarden. Op 15 maart 2022 zal hij voor de politierechter moeten verschijnen op verdenking van bedreiging met de dood.