In Alkmaar is een verdachte onder zijn straf uitgekomen omdat de vergeetachtige rechter even vergeten was om het vonnis uit te spreken.

Dat meldt Noordhollands Dagblad. Het gaat om een zaak uit 2013 waarbij een vrouw schadevergoeding had geëist. Tijdens een avondje uit noemde de verdachte haar een hoer. Toen ze daar wat van zei, sloeg de man haar een bloedneus. De verdachte ontkent in alle toonaarden de vrouw te hebben geslagen. Naar eigen zeggen is hij door een duw uit evenwicht geraakt en heeft hij de vrouw per ongeluk met zijn zwaaiende arm geraakt.

De rechter was het hier niet mee eens en achtte de verdachte schuldig en legde hem een geldboete op. De rechter ging uitgebreid op die beslissing in maar vergat de straf daarna ook officieel op te leggen. De vergeetachtige rechter probeerde zijn fout nog te herstellen en vroeg de advocaat van de verdachte of zijn cliënt even terug zou willen komen zodat de zaak heropend kan worden en de straf alsnog uitgesproken kan worden. De verdachte was inmiddels al vertrokken.