Man zet bankoverval op Instagram

In de Verenigde Staten heeft een bankovervaller het wel erg makkelijk gemaakt voor politie en justitie om hem op te sporen en te berechten. Hij plaatste foto’s en een video van de overval op Instagram.

Maandag sloeg de man toe bij de Townebank in Virginia Beach. Nadat hij was vertrokken met 150.000 dollar buit verspilde hij geen seconde en uploadde foto’s en een video naar zijn Instagram account. Zo was er een briefje te zien die hij aan een baliemedewerker gaf waarin hij om 150.000 dollar vraagt. Ook plaatste hij een video waarin te zien was hoe de medewerker zijn buit telt en het geld in een zak stopt. Makkelijker heeft de man het niet kunnen maken voor de politie en justitie. Alle bewijsmateriaal tegen hem heeft hij zelf verzameld en verspreid.

Man zet bankoverval op Instagram

De man zelf ziet geen kwaad in wat hij heeft gedaan. De 23-jarige verwarde man noemt zijn daad geen bankoverval want hij zou zelfs beleefd alsjeblieft hebben gezet op het briefje. En ten tweede, als hij serieus van plan was geweest een bankoverval te plegen zou hij wel een masker hebben gedragen, aldus de verwarde bankovervaller. Politie en justitie zien dit uiteraard anders en hebben de man in staat van beschuldiging gesteld.