MEGA buit bij overval op Cartier in Cannes

Dinsdag is bij een overval op Cartier in Cannes voor miljoenen aan juwelen buitgemaakt door vier overvallers. In totaal gaat het om zo’n 17,5 miljoen euro aan sieraden.

Vier gemaskerde mannen sloegen afgelopen dinsdag toe in de winkel. Een van hen was vermomd als oude man. Toen de deur open werd gemaakt stormde de oude man met een vuurwapen de winkel binnen. Twee handlangers met sjaals om hun gezicht volgden hem. Een vierde overvaller hield buiten de wacht.

Ten tijde van de overval waren er twee medewerkers en een klant aanwezig in de zaak. De overvallers gingen doelgericht te werk en maakten juwelen en horloges uit de vitrines buit en namen ze mee in een leren zak. Na de overval stapten ze in een gereedstaande Mercedes en gingen er vandoor. De Mercedes werd later uitgebrand teruggevonden in een buitenwijk van de stad. Het voertuig blijkt afgelopen maart te zijn gestolen.

De overvallers hebben zich goed voorbereid en een perfect moment gekozen om toe te slaan. Volgende week staat Cannes in het teken van het jaarlijkse filmfestival. Juweliers uit de hele wereld laten ten tijde van het Cannes filmfestival hun mooiste en duurste stukken overvliegen zodat filmsterren de sieraden op de rode loper kunnen dragen. Van de overvallers ontbreekt ieder spoor. De  Franse politie bekijkt bewakingsbeelden in de hoop aanknopingspunten te vinden.