© crime-nieuws.nl

Man zonder rijbewijs heeft direct spijt na hard toeteren want blijkt politie te zijn

Een man zonder rijbewijs toeterde hard naar een auto en kreeg al snel spijt omdat het om de politie bleek te gaan.

Achter het stuur kruipen zonder geldig rijbewijs is vragen om problemen. Deze harde les heeft een 30-jarige bestuurder uit het Gelderse Wezep op een wel heel pijnlijke manier geleerd. Zijn onbezonnen actie om te claxonneren naar een andere auto bleek namelijk gericht op een opvallende politieauto.

Het Team Verkeer Oost Nederland deelde het opmerkelijke verhaal op Instagram. De toeterende bestuurder wilde met zijn actie kennelijk duidelijk maken dat hij zich stoorde aan het rijgedrag van de politieauto. Een ongelukkige keuze, want het leidde tot een staande houding en een onthulling die hij waarschijnlijk liever voor zichzelf had gehouden: hij had geen geldig rijbewijs.

De agenten konden hun oren bijna niet geloven en vroegen de bestuurder wat er aan de hand was. Het gesprek nam een vreemde wending toen de man moest bekennen dat hij al vaker bekeurd was voor rijden zonder rijbewijs. Voor hem betekent dit dat de eerstvolgende keer dat hij gepakt wordt, zijn voertuig in beslag wordt genomen.

Het is maar de vraag of de claxonnerende bestuurder er nu spijt van heeft dat hij zo impulsief handelde. Maar hopelijk is hij wel tot het besef gekomen dat rijden zonder rijbewijs niet alleen onverantwoordelijk is, maar ook leidt tot hoge boetes en mogelijk zelfs het kwijtraken van zijn voertuig.