Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Mannen (35 en 64 jaar) veroordeeld voor prostitueren tienermeisje die ‘veel blowde’

De rechtbank heeft twee mannen veroordeeld voor het prostitueren van een tienermeisje.

De 35-jarige en 64-jarige verdachten uit Someren en Eindhoven kwamen via social media in contact met het meisje in juni 2018. Kort daarna begonnen de twee met het uitbuiten van het slachtoffer. De situatie eindigde toen het meisje op 5 augustus 2018 in een woning van een 68-jarige man in haar eigen braaksel werd aangetroffen.

De verklaringen van het meisje en de beide mannen over wat er zich in de maanden daarvoor heeft afgespeeld, lopen uiteen. Het meisje schaamt zich en blowde veel die maanden. De mannen zeiden niet te weten dat ze 15 was en ontkennen deels. Zodoende baseerde de officier van justitie zich op de het digitale bewijs: beelden, foto’s, apps, chats en mastgegevens.

Hieruit komt naar voren dat de mannen probeerden een advertentie voor haar te maken op een website en klanten voor haar te regelen. Omdat het meisje nog geen 18 jaar was lukte het maken van een advertentie niet. De mannen brachten het meisje wel naar een aantal klanten en zorgden voor condooms. Daarnaast maakten de twee beelden van het meisje en zijn zelf ook met haar naar bed gegaan.

De officier van justitie eiste tegen de mannen gevangenisstraffen van 18 en 15 maanden waarvan een deel voorwaardelijk en een contactverbod met het meisje. De rechtbank veroordeelde de 64-jarige man tot een celstraf van 18 maanden waarvan zes voorwaardelijk. De 35-jarige man krijgt een celstraf van 12 maanden waarvan zeven voorwaardelijk met daarbij een werkstraf van 100 uur. Voor beiden geldt een proeftijd van twee jaar en een contactverbod met het slachtoffer.