Mannen uit Utrecht aangehouden met explosieven bij plofkraak op geldautomaat

De politie heeft drie mannen uit Utrecht aangehouden na een poging plofkraak op een geldautomaat in Druten. De recherche onderzoekt of het drietal betrokken is geweest bij andere plofkraken.

In de nacht van donderdag op vrijdag kwam rond 03.45 uur melding binnen van een inbraak bij een winkel aan de Scharenburg. De daders hadden een ruit vernield en zijn de winkel in gegaan om een geldautomaat op te blazen. De plofkrakers hadden gereedschap en explosieven bij zich.

Nog voordat ze klaar waren met alles gereed te maken voor een ontploffing was de politie al aanwezig. De twee mannen werden op heterdaad in de supermarkt aangehouden. In de omgeving werd een derde verdachte aangehouden. Het gaat om mannen uit Utrecht van 23, 24 en 30 jaar oud.

Bij het pand trof de politie explosieven en gereedschap aan. Ook trof de politie een bromfiets en twee voertuigen aan op de Scharenburg. De politie nam het gereedschap, de bromfiets en de voertuigen in beslag en deze worden onderzocht op sporen.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kwam ter plaatse om vast te stellen of de situatie in de supermarkt veilig was. De explosieven zijn veiliggesteld en de recherche heeft een uitgebreid onderzoek verricht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.